Medmenneskelighet

Endelig!

Etter å ha lest uttalelsene fra sosialsjefen i Drammen, ordførerne i de to kommunene og Fylkesmannens vedtak om å avslå sosialhjelp, reagerer forretningsmannen Kai Bråthen på impuls.

Det er bra det finnes medmenneskelighet hos privatpersoner når det offentlige svikter.

blomst.jpg

Jobb, mat, litt økonomisk bistand.

Ordene: «kan du møte på jobb på fredag?»

Tydeligvis en uoverkommelig oppgave for det offentlige.

De som ønsker å løse slike problemer, i praksis og ikke bare på papiret, får min stemme til høsten.

Reklamer

7 kommentarer

Filed under Uncategorized

7 responses to “Medmenneskelighet

 1. Veyt ikke om det har noe med saken å gjøre, men men jeg jobbet på pro senteret i oslo opplevde jeg nope rart. Det var en fyr som gikk rundt blandt de prostrituerte og delte ut mat. Han var student, men hadde komemt til den konklusjonen at det var mennesker som trengte mer enn han.. Han brukte mye av sine egne midler til å dele ut kako og matpakker. Slike hendlelser gir meg tro på menneskeheten.

 2. Jeg lurer på hvilke grunnlagi sosialloven kommunen nektet å gi familien husleie og livsopphold. De er pliktige til å hjelpe, de har ikke lov å hive folk med barn ut av deres hjem.

 3. De begrunnet det med at familien egentlig var en del av et introduksjonsprogram for flyktninger i den kommunen de bodde før de kom til Drammen.

 4. Jo, men i følge menneskerettighetserklæringen som Norge har skrevet under på, så har alle mennesker fri geografisk handlingsrom. Det gjelder også flyktninger som kommer hit til landet.

 5. Nicolas

  Jeg skjønner ikke hva som gjorde at de foretrakk å sulte fremfor å bo i Nore og Ulvdal. Vel kan det være kjipt å bo i grisgrendte strøk, men de må da ha hatt en grunn?

 6. De fikk forespeilet av sentrale ansatte innen sosialtjenesten at de uansett ville ha krav på stønad etter seks måneder på nytt bosted. Dette viste seg senere å ikke stemme. Imidlertid er det bekreftet at de fikk denne beskjeden.

  Videre var det slutt på ansettelsesforholdet gjennom introduskjonsprogrammet, og Nore og Uvdal har ikke noe arbeidsmarked å skrive bøker om.

 7. Vel, da var det kanskje like greit at de prøvde lykken og flyttet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s