SEIF vurderer å anmelde Drammen kommune

De siste dagene har jeg skrevet om en av de store snakkisene i hjembyen min. Hele uken har Drammens Tidende hatt artikler om en flyktningefamilie fra Kongo, som i ti måneder er blitt nektet hjelp fra det offentlige.

I dag kunne vi lese om organisasjonen Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF), som nå vurderer å anmelde Drammen kommune. Bakgrunnen til dette er at kommunen, helt siden familien ble folkeregistrert som bosatte i kommunen, har mottatt store summer i integreringstilskudd. Totalt i 2007 vil dette beløpet komme opp i 840 000 kroner.

Allikevel nektes familien sosialhjelp, og rådmann i Drammen kommune, Kari Høyer, uttalte tidligere i uken at dette tilskuddet ikke er nok til å dekke de faktiske utgiftene kommunen ville ha hatt ved å hjelpe familien. Problemet er at midlene kommunen mottar ikke er øremerket den enkelte familie de får tilskudd for, dermed kan kommunen disponere midlene friere, bruke dem til noe annet, på noen andre.

Les om SEIFs reaksjon på dette her:

Drammen kommune får flengende kritikk for sin behandling av en fattig flyktningfamilie. Nå risikerer kommunen politianmeldelse. (Drammens Tidende 22.juni 2007)

Og, debatten ruller videre. I avisens spalter, i leserinnlegg og nettdiskusjoner. Enkelte av innsenderne er så totalt blottet for forståelse, at det bare blir trist.

Se for eksempel denne kommentaren:

«Gerd fleischer sier «hun skulle likt å se nordmenn tvagsplassert i 5 år på et lite sted». Men hun glemmer en meget vesentlig ting, nemlig at disee personene er såkalt flyktninger, eller asylsøkere om du vil. Hvis de hadde det så jævlig i landet sitt at de var nødt til å flykte, så burde de vært takknemlig for å komme til et sted som var rolig og trygt. Og som flyktning så kan du ikke stille all verdens krav til det landet som er så vennlig å ta imot deg og familien din. Men dette er bare nok et bevis på at det er økonomiske flyktninger, som forlanger både det ene og det andre, og bare det å komme til et trygt sted er ikke nok for dem.
Når de er selvhjulpne så står de selvsagt fritt til å gjøre som de vil, men så lenge de er avhengig av sosialhjelp så kan de ikke bare forlange at diverse kommuner skal danse etter deres pipe. Men det har dessverre utviklet seg en gedigen kravmenatlitet blant disse såkalte flyktningene som kommer.
Reis hjem dit dere kommer fra, hvis dere synes at dere blir så dårlig behandlet her i landet. Gå heller på sosialkontoret i Kongo, og se hva dere blir tilbudt der. «

Hva kan man si til noe sånt? Sånn rent bortsett fra å skrike: KJØTTHUE?

Denne er heller ikke stort bedre:

«Hvorfor kan de ikke bare sendes hjem da?? er mange nok norske familier som trenger den lille hjelpa der. Og hvorfor kan ikke mannen få seg jobb?? jo noe sier meg at det er pga at han ikke har giddi og gått på norsk kurs eller noe. Det er nok en grunn til at han har blitt nektet det han har blitt nektet. Men nå er det desverre sånn at innvandrere kommer til norge og forventer å få alt slengt i hendene sine.»

Mange er tydeligvis i harnisk. Mange mangler tydeligvis grunnleggende forståelse for situasjoner som ikke angår dem selv direkte. Jeg mener det er direkte pinlig å lese dette. Det er en skam.

Grunnen til at jeg poster dette i egen blogg, er at jeg ønsker å synliggjøre hvilke holdninger folk sitter med. Hva de tillater seg å ytre høyt. Hva de tillater seg å tenke.

Dette er et symptom på så mange ting, at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne.

Det vitner om mangel på:

– historiekunnskap

– geografikunnskap

– generell samfunnskunnskap

– folkeskikk

– respekt

– forståelse

Utelukkende egoisme fra ende til annen. Kan noen være så vennlige å finne et voksenopplæringskurs til disse menneskene?

Oppdatert: Det er også fornuftige mennesker, les bare:

«Menneskers skjebner er viktigere enn systemet. Det er KUN flaut at dette kan skje i Norge! Dette er kun en av mange historier om feilkjørt integreringspolitikk. Mangfoldåret 2008 står for døren. Hva om vi krever at det endelig ryddes opp i det politiske systemet isteden. Mat til barn er viktigere enn en poltikers maktsyke selvbilde. Det skulle komme en tid der folket er klokere enn de folkevalgte. Vi ER DER nå. «

og:

«For det første har de flyktet fra å bli slaktet i Kongo. «Send dem hjem», betyr noen flere drepte.
Du sier at «han ikke har giddi og gå på norskkurs» («giddi» er ikke et korrekt norsk ord. Det skal også hete: «Å gå på norskkurs», ikke «OG gå på o.s.v.»).
Jeg anbefaler sterkt at du tar et kurs selv, slik at du blir i stand til å lese HELE artikkelen. Der står det at fyren har fått seg jobb.
Hadde du orket å lese så mye, så hadde du sluppet å skrive et totalt unødvendig og meningsløst innlegg.»

Takk!

Reklamer

2 kommentarer

Filed under Meninger, Politikk, Samfunn

2 responses to “SEIF vurderer å anmelde Drammen kommune

  1. mariamytterist

    Har fulgt serien din om denne saken. Flott! Kanskje noen snart kan komme over neandertalerstadiet, og se at dette handler om mennesker! Medmennesker! Ikke tall. Ikke utgifter. Ikke statistikk. Medmennesker!

  2. Tusen takk, Maria. Det er så nedslående å se at det er så mange fordomsfulle folk. Trangsyntheten vil ingen ende ta.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s