Viktig melding til alle bloggere

Som annonsert i stad, ja jeg er ivrig nå, er mitt tema i en uke fremover psykisk helse og utelukkende det.

I den anledning vil jeg nå fortelle litt om en nettjeneste for folk som sliter.

sidetmedord-logo.gif (klikk på logoen for mer info)

Si det med ord er en tjeneste som ble opprettet i 2006. På nettsiden kan du blant annet lese:

Hva kan jeg sende melding om?

Du kan skrive om det som er viktig for deg. Vi er til for alle, og ingen saker er for små eller store. Mental Helses hovedarbeidsområde er i vid forstand psykisk helse.

For noen vil det å dele tanker med et medmenneske være det viktigste. Det at noen leser det du skriver, ”å bli sett”. Andre kan ha behov for å drøfte med et medmenneske hvordan en kan komme seg videre i livet og hva som finnes av muligheter og tilbud om støtte på veien. En del mennesker sliter med angst, depresjon, ensomhet, selvmordstanker, selvskading, rusproblemer, sorg og konflikter. Mange trenger støtte og motivasjon for å takle hverdagen. Det er også en del som sliter med relasjoner til andre mennesker, eller er pårørende til noen som sliter.

Det er Mental Helse Norges hjelpetelefon som driver Si det med ord. Hjelpetelefonen startet opp i 1992, og er et døgnåpent telefontilbud til mennesker i krise og andre mennesker som trenger å snakke med noen. Det fantastiske med tjenesten er at den aldri stenger, det sitter alltid noen der til å ta i mot samtalen.

For en samtale på ca 30 minutter vil det, fra fasttelefon, koste ca 6,- kroner. Fra mobiltelefon blir det litt dyrere og NetCom har nå tatt initiativ til at alle med abb. fra NetCom ringer helt gratis. Telenor, få ut fingeren av jorda!

Hjelpetelefonens nummer: 810 30 030

I tillegg til å være medmennesker med erfaring i å snakke med mennesker i krise, har Hjelpetelefonen også en landsomfattende database med oversikt over hjelpetilbudene der DU bor. I 2005 besvarte Hjelpetelefonen 42000 samtaler, og samtaleantallet øker stadig. Dette er et tilbud folk trenger.

Men. Telefon er ikke et kommunikasjonsmiddel som passer for alle.

Noen trives bedre med å skrive, og da tenkte jeg på dere bloggere.

For, jeg finner ikke en grunn i verden som kan få meg til å tro at bloggere sliter mindre med sin psykiske helse enn andre mennesker. Dersom du tenker at dette er noe for deg, så klikk på logoen. Dersom du tenker at dette kan være noe for noen av dine nære, eller noen av dine ikke fullt så nære, klikk. Og nei, jeg tjener ikke noe på det, selv om det nesten kan virke sånn.

Jeg er glad Mental Helse opprettet tilbudet, jeg er stolt av det.

Ikke minst fordi dette er et tilbud mange unge mennesker har stor glede av. Det var jo dessverre slik, at Hjelpetelefonen ikke akkurat ble nedringt av unge mennesker under 30 år.

Jeg påstår ikke at en mail til Si det med ord vil endre livet ditt. Men noen ganger føles ting mindre kaotisk etter man har satt ting ned skriftlig, og noen ganger kan det være akkurat det man trenger.

Litt mindre kaos. Og, følelsen av at noen leser og responderer på en måte som gjør at du føler deg sett, er jo også godt. Det er mange som trenger det.

Og. Det er ikke sånn at man må være alvorlig syk for å skrive. De små tingene er like viktige, og det er jo så viktig at det finnes slike lavterskeltilbud – så kanskje de små tingene

ikke

vokser

seg

vanskelig

store.

Reklamer

1 kommentar

Filed under Helse, Meninger, Organisasjoner, Samfunn

One response to “Viktig melding til alle bloggere

  1. Tilbaketråkk: Livet, døden, kjærligheten og bloggen oppsummert. « *** victoria ***

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s