Vold og overgrep mot barn og unge kartlagt

NRK melder:

Barn opplever oftere vold fra mor enn fra far, viser en ny undersøkelse. Mors mishandling oppleves dessuten verst for barna.

Les rapporten hos NOVA:

Vold og overgrep mot barn og unge kartlagt

I hvilken grad utsettes barn og unge for fysisk vold fra sine egne foreldre? Hvor mange har opplevd at mor eller far har blitt utsatt for vold , og hvor mange har vært utsatt for seksuelle overgrep? Dette er noen av de spørsmålene Svein Mossige, Kari Stefansen og andre forskere ved NOVA har sett på i en fersk undersøkelse av omfanget av fysisk vold og overgrep blant barn og unge.
 


Reklamer

2 kommentarer

Filed under Hold deg oppdatert

2 responses to “Vold og overgrep mot barn og unge kartlagt

  1. Jeg synes det er viktig og riktig at dette blir kartlagt, og tallene er ikke særlig lystig lesning. Jeg leste en artikkel om saken i dagens Dagblad, og der var flere overrasket over at mødre sto bak så mye av volden.

    Jeg synes ikke det er så overraskende egentlig. Mødre tilbringer statistisk sett mer tid sammen med barna sine. En del av dem er kanskje dobbeltarbeidende og slitne, og det gjør ikke underverker for tålmodigheten. Dessuten er det vel ikke så veldig stor forskjell på menn og kvinner, selv om noen liker å tro det.

    Men vold mot barn er ikke bra, uansett hvem som utfører den.

  2. Hei! Har ikke lest rapporten ennå, så la den også inn som en huskelapp til meg selv. Årsakene til mødrevolden er sikkert sammensatte og du har nok rett i det du skriver.

    Jeg er også spent på hvilke metoder de har brukt for å få barna i tale. Det er nok ikke så lett, alltid, å få barn og unge til å si noe om hva de egentlig mener om ting som dette.. Barn har vel ofte en tendens til å beskytte foreldrene sine.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s