Hva kan jeg kreve av en taxisjåfør?

De aller fleste taxiturer går bra.

Imidlertid har jeg kranglet med taxisjåfører før, og i går var det nesten så jeg startet en krangel igjen.

Jeg satt i taxi, på vei hjem fra et møte. Det var forholdsvis mye trafikk, og siden det virker som om folk får lappen kastet etter seg, uten at de trenger å ha et snav av trafikkforståelse, oppstod det raskt en situasjon.

I et kryss. Vi har vikeplikt for en bil fra høyre. Bilen fra høyre kjører ikke. Biler fra fire kanter, alle står – helt til to blir lei, og begynner å kjøre samtidig, hvilket nesten medfører at de krasjer. Jeg himlet litt med øynene, tenkte at jeg jammen er god på trafikkregler, sammenliknet med veldig mange andre. Dette, tenkte jeg, dette er elementært. Og jeg har jo ikke en gang lappen.

Jeg trodde da at denne lille situasjonen var løst. Vel og merke hadde det vært et kort lite stopp i trafikkflyten, jeg hadde vært nære ved å bli øyenvitne i en ulykke, men det var tross alt bare en nesten-ulykke, og det teller ikke. Så jeg trodde det var ok nå. Men. Neida.

Taxisjåføren min begynte å banke i frontruta! Ropte: – Helvetes nigger! Faaaaaaaen. Nigger! Faen! Helvete!

Jeg satt, lettere paff. Flakket med øynene, litt tegneserieaktig, som en som ser på tennis på TV. Så kjente jeg faktisk at jeg ble litt sur.  Taxisjåføren var afrikaner, jeg tenkte: har han da rett til å skrive nigger til andre mennesker av afrikansk opprinnelse? Er ikke det frekt, uansett om de to hadde samme hudfarge?

[mannen som ikke hadde overholdt høyreregelen var mørk]

Og. Er det ikke også ganske frekt mot passasjeren, når taximannen desper sånn på den måten? Jeg er ikke så skjør jeg, altså, men om det var en eldre dame? Eller verre: en stereotyp FrP-er?? Jeg blir livredd for at FrP-mennesker skal ha slike «innvandreropplevelser», for det gir dem jo bare vann på mølla, fordommer bekreftes og de kan nikke seg i mellom og si at ikke bare er de sånn og slik, men de mangler jo totalt selvbeherskelse også.

Jeg sa ikke noe. Men det gjør jeg neste gang.

Reklamer

7 kommentarer

Filed under Meninger

7 responses to “Hva kan jeg kreve av en taxisjåfør?

 1. Taxisjåfører bør helt klart oppføre seg litt bedre når de er ute på tur.

 2. Ja, det synes jeg også Emelie!!

 3. Har sagt i fra til et par taxi-sjåfører som absolutt skulle diskutere «pollitikk» med meg, og spesielt innvandringspolitikk. «Dette er jeg ikke interessert i», sa jeg, «jeg betaler deg bare for å kjøre dit jeg skal.» Dritsure ble de selvfølgelig, men hadde jeg ikke sagt noe ville det vært jeg som gikk rundt og var dritsur resten av dagen… Så det..

 4. Afrikanere har lov til å kalle hverandre nesten hva de vil. På samme måte som en hvit person kan mot en annen hvit person. Men ikke til en afrikaner. Thats the rules.

  Taxisåfører kan by på spesielle opplevelser. Hadde en nær-døden opplevelse i 60-sonen på torsdag når sjåføren lå konstant i 130km/t. Han hadde sagt en pris han skjønte han ikke kom til å klare, så han ville nok ikke sløse tiden sin. Bare stoppet taxameteret på prisen han oppga.

  Hyggelig fyr, men en skummel opplevelse.

 5. Bra du overlevde, XmasB! Vi hadde en liknende opplevelse i Roma, på vei fra flyplassen kjørte vi forbi aboslutt alle, vi lå mellom 120-160 hele tiden, samme om det var 70-sone. I tillegg lå vi ofte rett bak bilen foran…ikke noe 1001, 1002, 1003 der, nei!!

  Ofte har jeg tenkt at italienere kjører bil på en litt hissig måte, men han fyren her skulle liksom være verre enn alle de andre italienerne også :-/

 6. Man er forsåvidt vant til at det går fort i utlandet (ihvertfall sydover), men moro er det ikke alltid. Spesielt det med å ligge så nære bilen foran gjør meg litt nervøs som passasjer.

 7. Enig. Og poenget med taxien var jo å komme frem til hotellet, helst levende 🙂 Det gjorde vi jo også, men vi satt med litt anstrengte ansiktsuttrykk begge to..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s