Vil du være med på å endre NAV?

Jeg holder på å skrive en oppgave i strategi.

I oppgaven skal jeg bistå en organisasjon som står oppe i en strategisk valgsituasjon. For å gjøre det litt vanskelig for meg selv, så valgte jeg å se på NAV. Min oppgave skal ha et sterkt brukerfokus og jeg tar for meg uføre med psykisk lidelse som primærdiagnose.

Det jeg opplever er at jeg ikke finner så mye litteratur som omhandler den problemstillingen jeg har valgt. Mye av det som finnes på nettet, dreier seg mer om generelle brukerbetraktninger om NAV-systemet, møtet med saksbehandlere og så videre. Det passer ganske bra – men ikke helt.

Nå begynner jeg å få dårlig tid. Dermed har jeg besluttet at jeg skal gi meg selv muligheten til å få enda dårligere tid, jeg skal lage en liten undersøkelse. Og den vil jeg gjerne at du skal svare på. Jeg vil aller helst av svar fra flere sider av bordet – både folk som har opplevd NAV fra brukersiden over tid, ansatte og folk som ikke har opplevd langt sykefravær, eller rehab/attføring/uføretrygd.

Selv om jeg skal ha fokus på uføre med psykisk lidelse som primærdiagnose, ønsker jeg svar fra andre med annen type sykdomsbakgrunn også.

Det jeg primært er ute etter, er enkeltutsagn og statements.

Jeg kunne, dersom jeg hadde tenkt på dette før, ha laget en skikkelig omfattende greie, og sittet og lekt meg med statistikkanalyseprogramvare i lang tid. Men det rekker jeg ikke. Så nå går jeg mer for det kvalitative.

Jeg skal lage dette i løpet av dagen, og jeg blir superglad dersom du gjør ett av følgende:

 1. Sender en mail til vicblogg(a)yahoo.no, slik at jeg kan sende deg min lille undersøkelse på mail
 2. Legger igjen en kommentar i kommentarfeltet, slik at jeg kan sende deg en mail (jeg ser jo mailadressen til alle som legger igjen kommentar)

Jeg kunne ha skrevet mer her, men jeg tar det heller direkte med dere som tenker at dere kunne tenke seg å se om dette er noe dere gidder å bruke tid på. Jeg skal ikke legge opp til at dette blir tidkrevende.

Og bare så det er sagt: jeg tror at dersom NAV hører på det jeg sier i denne oppgaven, så vil det kunne være mulig å få til ganske store endringer.

Reklamer

9 kommentarer

Filed under Uncategorized

9 responses to “Vil du være med på å endre NAV?

 1. Kan jeg være til hjelp vil jeg gjerne det, har litt ulik erfaring fra flere trinn i % uførhet…
  Litt av en oppgave du har tatt på deg, men du greier det nok.

 2. Hvis du mener NAV bokstavelig, er jeg ikke til hjelp. Mine erfaringer er fra 2001 til 2002, dvs. før reformen. Jeg har også makulert alle papirer, så det blir kun min hukommelse jeg evt. kan øse av.

  Har du interesse av det, bruker jeg gjerne tid på å svare på dine spørsmål.

 3. Så bra tiltak!!! Skjønner at du har valgt et vanskelig og omfattende tema, men all ære til deg for at du velger noe som faktisk kan gjøre en endring.

 4. Flott! Da skal jeg sende dere mail senere i dag, jeg. Må bare få dette ferdig, og før det er det en del andre ting jeg må fikse 🙂

  Supert! Noen har lagt inn her, andre på mail, så da blir det da faktisk noen som svarer 🙂
  Veldig bra!!

 5. Hei! Jeg beklager at jeg ikke sendte den undersøkelsen i går. Jeg rakk rett og slett ikke å få dette ferdig, men jeg skal gjøre det i løpet av dagen.

  Foreløpig er det omlag 40 stykker som vil motta denne, det er fremdeles ikke for sent. Det viktigste for min del er å få inn igjen dette i løpet av en uke.

  Håper dette er ok.

  Victoria

 6. Faxe

  Hei! Jeg vil gjerne være være med på denne undersøkelsen. Håper du får massevis av svar:)

 7. Interessant. Vet ikke om jeg har noe å komme med som bidrar på det du er ute etter, Victoria, men du må gjerne sende meg undersøkelsen. 🙂

 8. Faxe

  Hei, fikk ikke noen undersøkelse på mail jeg… Hvordan går det med oppgaven?
  🙂

 9. Hjertlig

  Hei skal selv igang med å samle gode eksemler fra hele landet ang. voksenpsykiatrien i kommunene.
  Tror dette også vil berøre kontakten med Nav håper jeg. Kan også gi eksepler fra min egen situasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s